Over jou, je leerling en je rol als docent

 

DE KLAS logo

 

 

Aanpak

We bekijken de functie van docent vanuit jouw persoonlijk perspectief: we helpen je bewust te worden van wat je doet, waarom je dat doet en wat het effect daarvan is op kinderen en jonge mensen. Dat doen we met behulp van onder andere Transactionele Analyse en Systemisch Werk. Hiermee leer je ook om je kracht nog beter in te zetten en om jouw niet-effectieve patronen om te zetten naar oordeelvrij en leerlinggericht werken. Daarnaast hebben we aandacht voor ieders persoonlijke thema’s en we maken we volop gebruik van de mogelijkheid om van en met elkaar te leren.

 

Loslaten en ruimte nemen

De Klas speelt zich af op een plek waar je los kunt komen van de dagelijkse beslommeringen en waar voldoende ruimte en ‘lucht’ is voor jouw leerproces: we nemen je daarom mee naar een van de Waddeneilanden. Daar werken we drie aaneengesloten dagen met een groep van maximaal 12 docenten.

bg_home_klas

 

 

 

De Klas: haal meer uit jezelf en je leerling

Ieder kind heeft recht op de allerbeste docent. En de allerbeste docent is diegene die in staat is om het kind echt centraal te stellen. De Klas helpt jou om te ontdekken hoe jij dat nog beter voor elkaar kunt krijgen; hoe jij een verbinding met je leerlingen aangaat zodat er echt geleerd kan worden. Daarbij sta jijzelf centraal: wie ben je? Wat heeft jou gevormd en hoe neem je dat -vaak onbewust- mee de klas in? En natuurlijk: welk effect heb je daarmee op je leerlingen?

De Klas: voor docenten met passie en talent

Deelnemers aan de Klas komen van verschillende scholen uit het land: van basis- tot hoger onderwijs. Ze hebben drie dingen gemeen: een passie voor onderwijs, de overtuiging dat een docent een wezenlijke bijdrage kan leveren in de ontwikkeling van jonge mensen en het verlangen om te ontdekken hoe dat te bereiken. Het is onze missie om deze docenten samen te brengen en iets toe te voegen aan hun leerproces. Want leerlingen hebben hen hard nodig.

castells2

Na de Klas….

Ben je bewust(er) van jezelf. Je herkent de invloed van jouw privépersoon op je docentschap en het lukt je om hier beter mee om te gaan.
Maak je veel gemakkelijker een echte verbinding tussen jou en je leerlingen.
Heb je nog meer zicht op wat de leerling nodig heeft om tot leren te komen.

De Klas: waar en wanneer?

Persoonlijke intake van 1 uur data in overleg
Startbijeenkomst van 1 middag 18 april 2017
3-daagse training 22, 23 en 24 mei 2017

De startbijeenkomst vindt plaats in Utrecht, voor de 3-daagse maken we de oversteek naar een Waddeneiland.
Kosten:  € 1.985,00 inclusief verblijfskosten, exclusief BTW en reiskosten.

P1030152